Finstrimlalaxen. Varva potatis, lax och lök i en smord ugnssäker form. Grädda i nedre delen av ugnen tills laxpuddingen är genomgräddad, ca 25 minuter. 300 g lax. 2 st gula lökar
4 portioner Ingredienser 700 g Fakse eller annan fast potatis 250 g rimmad lax (rökt eller gravad) 3 msk lök 2 msk smör 2 st ägg 2½ dl matlagningsgrädde eller mjölk 1 krm vitpeppar 1 dl finklippt dill Till servering
En riktigt klassikerbland husmanskost är ju laxpudding. Jag använde gravad lax, men kallrökt går lika bra så man tar det man gillar eller har tillgång till
Skala och koka potatisen nätt och jämnt mjuk i lättsaltat vatten. Skiva laxen tunt. Skala och skiva löken och fräs i en stekpanna med smör, tills den är mjuk och utan att den får färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.