Fisk- och skaldjurslasagne med fänkålssallad
Taste by Louise
Taste by Louise
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 6 portioner Tillagningstid: 1 timma och 45 minuter om du tillagar egen skaldjursfond,
  • annars cirka 1 timma
  • Fisk- och skaldjurslasagne
  • 6 havskräftor, skalade
  • 300 g räkor, skalade
  • 400 g lax i hel bit utan skinn
  • 300 g torskfilé (alt. kolja, sej, kummel)
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 3 msk rapsolja till stekning
  • 5 tomater 4 msk tomatpuré
  • 1 tsk paprikapulver
  • ½ g saffran
  • 2 dl vitt vin
  • 4 dl skaldjursfond (alt. utspätt vatten med koncentrerad skaldjursfond)
  • 2 dl vispgrädde
  • Maizena till redning
  • ½ apelsin, färskpressad saft
  • Salt
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1 msk smör till formen
  • 2 pkt färska lasagneplattor
  • 2 dl riven parmesanost, spara lite till garnering
  • Fänkålssallad
  • 1 fänkål 2 vårlökar 1 knippa dill, plockade kvistar (spara lite till garnering)
  • ½ citron, färskpressad saft och rivet skal
  • 1 msk olivolja
  • Salt
  • Nymald svartpeppar

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.