Blomkåls- och korvgratäng med cheddar
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 st blomkålshuvud, medelstort
  • 11 st gul lök
  • 1600 g falukorv
  • 11,5 dl brödsmulor, vitt franskbröd
  • 11 sats bechamelsås, sök på recept eller köp färdig
  • 11 msk dijonsenap
  • 11,5 dl cheddarost, riven
  • 1 salt och peppar
  • 1 smör till stekning
  • 12 msk persilja, hackadSätt ugnen på 225 grader
  • 1 Skölj och ansa blomkålshuvudet. Dela i små buketter. Förväll buketterna i kokande lättsaltat vatten i några minuter. De ska fortfarande vara något fasta.
  • 1 Skala och skiva löken i tunna skivor.
  • 1 Skiva falukorven i centimetertjocka skivor och ge dem lite färg i en stekpanna med en klick smör. Stek sedan lökringarna.
  • 1 Lägg skivorna omlott på botten av en smord, ugnsfast form. Täck falukorven med löken och sedan de förvällda blomkålsbuketterna.
  • 1 Laga en bechamelsås (se separat recept) och tillsätt en matsked dijonsenap. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över korven och blomkålen.
  • 1 Riv osten och smulor av ett vitt franskbröd. Strö smulorna över kålen och toppa med osten.
  • 1 Gratinera i ugn i 15-20 minuter tills osten smält och brödskorpan blivit frasig. Servera överströdd med hackad persilja och gärna tillsammans med en äpple- och rödkålssallad med vinägrett.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.