Ingredienser Laxbiffar 4 st laxfiléer 1 st Ägg 1 st hackad gul lök 1 st lime - rivet skal och saften 1 st urkärnad röd chilipeppar 1 tsk Salt 1 krm svartpeppar Smör Limeaioli 2 st pressade vitlöksklyftor 1 msk limesaft 1 msk dijonsenap 1 st helt ägg 2 dl neutral rapsolja 1 tsk rivet limeskal salt & peppar Lägg i inköpslista Måttomvandlingstabell
Mixa allt till laxbiffarna i matberedare (med kniv) till färs. Snabbt och enkelt svänger du ihop dessa biffar för en god lunch med lite sting av chili och en fräsch smak från limen
Laxbiffarmed färsk och rökt lax, samt med lime- och vitlökssås. Jag har full respekt för att man om man har en sockerberoendeproblematik måste följa en väldigt strikt nollkolhydratkost, och jag vet också att många som har bekymmer med diabetes, högt blodtryck och besvärande fetma mår bra av en sådan kost
Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Resultatet blir ett saftigt, rustikt och glutenfritt bröd, fyllt med nötter, frön och havregryn. Jag vet inte hur det är för er, men för mig så hamnar mjöl överallt, det blir kladdigt och hela processen känns nervöst med allt som ska stämma med knådning, vätsketemperatur och jäsningstider
ett udda gäng med udda människor. som med gigantiska udda maskiner. ett recept om dagen. låter väl spännande med yankees som tultar runt i hängseljeans och tuggar shag och letar guld
Jag kan nästan hålla med (men blygsamhet och en tendens till överdriven självkritik gör att jag inte helt håller med min man), för jag gillar den blå formen jag köpt på Åhléns
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.