Lax är nog det vanligaste i fiskväg här hemma. Den här gången fick laxen ett gott örttäcke över sig. Lägg de tinade laxbitarna i en ugnsfast form och toppa med blandningen
Gör ett snitt i mitten av varje laxbit fast inte rakt igenom. Lägg laxen i en smord ugnsform. Lägg blandningen i laxfickorna och stek mitt i ugnen i 200 °, 15 min. 4 bitar laxfilé
Lägg laxen i en ugnsform och salta och peppra. Bred crème fraicheblandningen över laxen. 600 g laxfilé2 dl crème fraiche0,5 dl kaviar (på tub)0,5 dl finklippt gräslök1 tsk dragonsaltvitpepparSätt ugnen på 225C. Tillaga laxen i ugnen ca 15-20 minuter. 600 g laxfilé
600 gram Lax500 gram Räkor2 dl Crème fraiche 34% fett1 dl (riven) Ost hårdost 38% fett40 gram Stenbitsrom0,5 dl (Klippt) DillGör så här. Smörj en form och lägg i laxen ( kan vara fjärilsbitar, portionsbitar eller sida)3. Lägg blandningen i laxfickan och stek mitt i ugnen, ca 15 minuter6. Garnera gärna med dillkvistar, räkor och citron i klyftor eller skivor 600 gram Lax. Lägg blandningen i laxfickan och stek mitt i ugnen, ca 15 minuter
Skåra upp laxfiléerna på mitten, lägg på ugnsfast form och lägg in en linje av ostblandningen. Anders och jag blev litet småsugna på detta med gammeltjo - jag som trodde att jag hade blivit botad efter en totalt misslyckad karriär inom gammeldans under barndomen (6-12 år). Laxfilé med pepparrotfärskost4 färdiga laxfiléer2 msk riven pepparrot200 g philadelphiaost1/4 tsk saltMosa samman salt, ost och pepparrot. 4 färdiga laxfiléer
Här hemma äter vi ofta lax, det är både gott och nyttigt. Lägg laxbitarna i en smord ugnfast form. 4 st laxfiléer. Ingredienser för 4 personer 4 st laxfiléer
Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Finhacka rödlöken och tillsätt den. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.