skinn ifrån laxfilénoch skär den i kuber. Värm grädde ochsaffran i en kastrull och krydda med S&P. Gott och bra för mig då jag måste äta mer protein - fisk
Salta och mal svartpeppar över laxbitarna. Idag köpte jag en hel laxsida. Dela fänkålsstånden i halvor och skär tunna skivor på längden (gärna med mandolin)
Skaldjursgrytamedsaffranoch vitlök. Här kommer en värmande ochsaffransdoftandeskaldjursgryta. Tillsätt grädde, matlagningsvinet och tomatpurén så att det får puttra med
Laxgrytamedfänkålsfrön,saffran,laxoch dillpesto. Skär bort skinnet från laxfilén. Tillsätt tomatpuré och krydda medsaffran,mortlad fänkålsfrön och salt
Ta upp laxenoch sila bort grönaskerna. Ta bort ev skinn från laxen oxh skär den i ganska stora kuber. Idag blev det en riktigt härlig söndagsmiddag med fiskgryta och äppel/hallonpaj till efterrätt
Pressa i vitlöksklyftorna och låt koka några minuter. Häll av vattnet och servera direkt. Så här gör du 20 minuter Häll kokosmjölken i en gryta och blanda ner saffran. Blanda ner laxoch räkor cirka 1 minut innan servering. Riv blomkålshuvudena grovt och koka dem med en nypa havssalt i 3 minuter. 300 g varmrökt lax. 1/2 g saffran
Lägg i laxen skuren i tärningar. Servera gärna med aioli, bröd och ett gott vitt vin. Tillsätt saffran, vitt vin, riven vitlök, tomatpuré, krossade tomater, timjan, paprikapulver, lagerblad, cayennepeppar, hummerfond, fiskbuljongtärningar och vatten
Medans det puttrar så skär man laxen i hyffsat stora bitar/kuber och skalar räkorna. Sen i medlaxen i några enstaka minuter, precis så att den är genomkokt, inte mer
Servera laxen tillsammans med kokt potatis, citrongräddsås och sallad. Ta ut och tina laxen. Lax. Smaka av med lite salt och peppar och riv i citronskal och smaka av med citronsaft
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.