2 gelatinblad
Lägg gelatinbladen i blöt. Häll grädde, socker och lavendel i en kastrull och låt koka upp under omrörning. Krama ur gelatinbladen och lägg ner dem i blandningen. Sila bort lavendeln och låt gräddblandningen svalna en stund, häll sedan upp i dessertglas och låt svalna helt. Förvara i kyl under natten.
Häll ut det i en liten fyrkantig form med bakplåtspapper i. Egentligen kallas den för winernougat men jag hade inte några mandelflagor hemma så det fick bli mandelkross istället
grovahacka dem med kniv och mixa sen sönder dem till ett finmalt mandelkross. En Genoise är en slags sockerkaka som inte innehåller ngn jäsninsmedel i form av bakpulver eller bikarbonat, istället handlar det om att vispa in mycket luft i kakan genom lång vispning över vattenbad
Blanda de torra ingredienserna och blanda ner i degen turvis med grädden. När bakelsen har svalnat garneras den med en klick hallonsylt och en ring av kristyr
Eftersom det idag är officiella bröstcancerdagen valde jag att baka mina bullar i färgen rosas tecken och pimpa mina bullar med lite rosa mandelkross, alltså krossad mandel som färgats med karamellfärg
undvik wraps som bara är fyllda med i princip några salladsblad och fett. Lite mandelkross. Fixa din snabbmat med ovan recept och du har snabba lösningar till din lunch och mellanmål
Häll på glasyren, garnera med kokosflingor och mandelkross. De var kanske de bästa med högstadietiden. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och grädda i ca 10-15 min. Glasyr 4 dl florsocker2-3 msk kakaopulver2 tsk vaniljsocker50 g smält smör0,5 dl kokosolja (det samma jag använder på kroppen, kan köpas från Ruohonjuuri och Life butiker)0,5 dl starkt kaffeSmält smöret och blanda med kokosoljan
Och så kommer här slutligen fyra förslag på efterrätter att äta i påsk. en frisk och fräsch apelsinglass, en lika fräsch citronfromage, lena små lavendelpannacottor eller varför inte en key lime pie
Tillsätt citronzesten till smöret, i medmandelkross och honung. Fick den här rätten öppen Lasagne med spenat och mandelpesto av min väninna som gjort den från en kokbok (om jag vore din hemmafru) som hon lånat av mig som jag fått av en annan vän som var med på middagen och nu bjöd jag den till några andra vänner
Spritsa med gräddsprits direkt på smörpapper eller i formar. apelsinstrimlor och mandelkross, kokos, mini-nonstop, strössel, hackad choklad och så vidare
Eftersom det idag är officiella bröstcancerdagen valde jag att baka mina bullar i färgen rosas tecken och pimpa mina bullar med lite rosa mandelkross, alltså krossad mandel som färgats med karamellfärg
ägg + mandelkross till garnering. Efter ett par timmar hade jag två plåtar gigantiska kardemummabullar med mandelfyllning framför mig och jag avnjöt två (jag tog de minsta…) nybakta godingar i soffan tillsammans med iskall mjölk
Jag valde här att smaksätta halva satsen med smält mörk choklad och mandelkross. Franska maränger vispas i vattenbad och får därför en blankare yta, med en seg mitt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.