I boken finns också enkla recept som kidsen kan klara av att laga på egen hand. För att lyckas med det tror jag att man ska låta barnen vara med och vara delaktiga i köket så de får se hur matentillagas och vilka ingredienser som finns i maten de ska äta
1 msk Bockhornsklöver5 Kardemumma kapslar10 Nejlikespikar 1 Stjärnanis 5 cm Kanel1 msk Fänkål 1 1/2 msk Korrianderfrön1 Lagerblad1 msk Senapsfrön3 torkade chili1/2 msk SpiskumminEtt par drag Muskot1-2 msk GurkmejaRosta alla kryddor förutom chili,spiskummin, muskot och gurkmeja i en torr stekpanna ca 5-10 min
Ett alternativ är också att frysa ner mindre mängder av sin favorit Piimä, och använda den som rot. Före Piimän tar helt slut så kom ihåg att laga mera, du kan använda samma piimä som rot i oändlighet
Precis lika bra som det är att baka i långpanna är det att lagamat i långpanna. På samma sätt som man lagar en gratäng, blandar alla ingredienser i en och samma form och sedan låter det sköta sig självt i ugnen, lagar man mat i långpanna
Låt degen vila kallt i plastpåse ca. Vi har haft den ända sedan ”Grynet”, ja vår husvagn heter så, blev en del av vår familj men först nu under semestern kom vi oss för att prova lagamat i den
I övrigt lagade jag bara vegetariskt förra omgången, couscous ena dagen, och vad tusan lagade jag. Den här är fantastiskt god och baserad på svamp, tomatsås, crème fraiche och finns här på bloggen någonstans
Hela veckan har vi ätit väldigt god mat eftersom grekerna är mästare på matlagning. Sista kvällen på Kreta hamnade vi på en romantisk liten restaurang nere vid havet, en bit från huvudgatan och all trafik
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.