Så länge möjligheten att laga, blanda och mofsa ihop saker i kärl funnits. Bulgur med kyckling och rostad tomat, det känns som man äter något som mänskligheten ätit väldigt länge
olja att tillaga i. Ett helt kompani är förstås bara ett talesätt men mycket mat blev det idag. En mexikansk bönchili med potatis i som var en av tre rätter i gårdagens leverans av matkasse från Linas
Skillnaden är att maten räcker till så många fler när man lagar den i långpanna. Precis lika bra som det är att baka i långpanna är det att lagamat i långpanna
Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson tillkvällsmaten istället)
Tillsätt frön och mjöl och arbeta degen tills den är smidig. Låt spenaten tina i ett durkslag. Pressa ut vätskan ur spenaten och lägg i en skål tillsammans med 1 msk olivolja, salt och peppar och blanda. Kavla ut degen tunt, som till kanelbullar, cirka 40 x 50 cm
Men det kan godt være lidt udmattende lige når det sker. Og så er det nogen gange at man bare skal fokusere på at bage en god kage, mens verden ligeså stille stabiliserer sig rundt omkring én
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.