Persiskmat är precis som irakisk mat färgstark och mild i smaken. Iran har en av världens äldsta matkulturer och deras maträtter återfinns ofta i andra delar av världen
För att lyckas med det tror jag att man ska låta barnen vara med och vara delaktiga i köket så de får se hur matentillagas och vilka ingredienser som finns i maten de ska äta
Tomatsås. Krossade tomater. När pizzan är klar brer du på tomatsåsen och toppingen du vill ha. 3 msk chiafrön blandat med 1 dl vatten (som stått ett tag så den bildats till en geléaktig massa). 1 msk tomatpuré. 3 msk chiafrön blandat med 1 dl vatten (som stått ett tag så den bildats till en geléaktig massa)
Precis lika bra som det är att baka i långpanna är det att lagamat i långpanna. På samma sätt som man lagar en gratäng, blandar alla ingredienser i en och samma form och sedan låter det sköta sig självt i ugnen, lagar man mat i långpanna
Vi, värdinnan och jag, har lagat en hel buffé med den här härliga maten vid ett tidigare tillfälle. Vi festade i flera timmar med olika rätter som var vällagade och vackra
Servera med det persiska riset. Rör ner tomaternamed salt, gurkmeja, svartpeppar och cayenne. Det tvättas länge, får gärna ligga i blöt över natten, och vid kokningen bottnar man gärna grytan med potatis som blir härligt knaprigt och gott lagom tills riset är färdigkokt
Jag blev tungen att räkna efter hur jag låg till medmatutmaningen innan helgen för det kändes som att det varit väldigt många avhopp senaste tiden på p
Inte heller förrätten som bestod av grillad fetaost med olivolja och kryddor fick jag på bild. Hela veckan har vi ätit väldigt god mat eftersom grekerna är mästare på matlagning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.