5 dl
vetemjöl, här kan du byta mot slattar du har kvar. Jag tog vete-, vetemjöl special, lantbrödsmjöl, rågsikt, tom durum som egentligen är för långjästa degar men det funkade!
Vi tar alla små slattar av frysta bär som frysen kan uppbringa och så sätter vi fart. Ett halvt kilo lyckades vi skrapa ihop, av blåbär, hallon, jordgubbar och så några vinbär
Tillsätt senap, fond och 2 msk whisky, resten av grädden, peppar, farinsocker och soja. Smaka av och häll eventuellt i mer whisky efter smak, drygt 1 msk
Min hemlagade Milk Tart med sydafrikanska handgjorda souvernirer i bakgrunden. I receptet är det Rooibos syrup som tillbehör (kokad av vatten socker och en tepåse), men jag föredrar glass och färska eller frysta bär
Det är ju den somavgör smaken och den bör helst få puttra en stund på spisen. Sedan mer köttfärssås, lite bechamel, ett lager plattor, köttfärssås och lite bechamel, plattor och sedan det mesta av bechamelsåsen överst
Koka upp, dra sedan av den från värmen. Rulla ut den som en längd, tjock som ett kvastskaft. Recept ur boken ”Mästarnas Menyer” av Leif Mannerström & Jan Hedh
Det senaste experimentet är ett knäcke, somdet verkligen är svårt att få nog av. Det var onekligen lite kletigt, men till den andra plåten ringlade jag lite rapsolja på degen, la på ett bakplåtspapper och kavlade
Ta även fram resten avdetsom ska i grytan. Om det är mycket fett ovanpå kan du avlägsna hel fettkakan, eller en del av den, med en sked när det stelnat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.