Fördela löken över flarnen och toppa med ansjovis och oliver. Rulla ut smördegen och dela den i två bitar, 12x35 cm och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. 1 burk ansjovis
Lägg på korven, och bred ansjovisröranpå och mellan korvskivorna. När barnen var små och bodde hemma var det återkommande på middagsbordet - i lite olika tappningar
Låt ansjovisen rinna av och hacka den fint. Vänd ner ägg, potatis, blomkål och ansjovis. Stek fisken vackert gyllenbrun i en stekpanna med rapsolja och en kula smör i ca 3-4 minuter på varje sida
Vi tog fasta på varningen och hamstrade några extra burkar med ansjovis så länge det fanns. Ett knaprigt och krispigt tilltugg till den där godaste julölen när man blir lite saltsugen på uppesittarkvällen (innan skinkan är griljerad och man kan ta den där obligatoriska skink- och senapsmackan)
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Dela ansjovisen i två eller tre strimlor, lägg på pizzan. Idag fylls bloggen med tips på nyårsmat. Stek på bägge sidor tills den är genomstekt och ser frasig ut
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Hjortgryta på ytterlårHjortgryta. Skär köttet i lämpliga bitar och stek dem på hög värme runt om. Hittade en bit hjortkött långt in i frysen och det passar väl bra så här i höstrusket
Här kommer tips på lite tilltugg som ni kan bjuda era vänner på till mellon ikväll. Förra lördagen hade vi gäster hemma och till välkomstdrinken bjöd jag på lite goda tillbehör som är superenkelt att göra
Så full rulle på detta och jag försöker satsa hundra procent. Sedan blir de på det igen i morgon. Själv har jag blivit helt insnöad på smoothies i alla sorter
Här kommer receptet på ett underbart gott, saftigt och framförallt kalorisnålt bröd. Om du vill baka dem som bullar placerar du dem istället på bakplåtspapper och låter grädda i ugnen under samma tid, beroende på hur stora du gör bullarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.