Veckans arbetsmiljöproblem. Jag är ju för närvarande en ”hårt arbetande” hemmafru och sambon, som går upp klockan 5 på mornarna, har under veckan sovit på soffan för att slippa vakna stup i ett av barnens hostattacker
Linn har åkt hem och det är tyst i huset igen, tur att vi har Hanna hemma. Jag jobbade sent och var tvungen att handla och därför blev det ännu senare middag, ikväll åt vi pasta med tryffelolja och oxfilé, tar bara några minuter att göra
Jag kom hem sent från jobbet ikväll så det var tur att jag planerat snabbmat. Jag hittade en dutt med tomatsås och tortillabröd i frysen igår så pizza blev det
Bryn bitarna i smör, ha inte i för mycket i pannan med en gång bara. Jag skalade ca 8 små fina lökar, 5 små klyftor vitlök, 3 små morötter, 1 liten palsternacka och en god bit med rökt korv
Så efter att ha varit vaken en stund in på småtimmarna så sov jag länge idag på fm, vilket inte heller är så bra, då lär jag ju absolut inte somna som jag skall i kväll
Hejsan. Orkade precis göra mig en lunch, en snabb och enkel lunch. Det blev äggröra med salt/peppar i, med stekta champinjoner och röd paprika (stekte detta i margarin, allkrydda och vitlökskrydda
Eftersom Emelie, min "bonusdotter" inte var här på nyår så tog vi en lite sen nyårsmiddag här hemma i fredags när hon kom med hummersoppa till förrätt, oxfile´till huvudrätt och kärleksmums med en klick glass till efterrätt
Nog är det så att jag har gått ner mig i surdegsträsket. Efter att ha bakat Leilas surdegsbaguetter ett par gånger (den trogne Leila-läsaren vet att det är inte helt genuina surdegsbaguetter, då grunden sätts på jäst), har jag tagit mig modet att sätta en riktig surdegsgrund
Det var ett tag sedan som jag bakade småkakor men när jag hittade detta receptet kunde jag inte låta bli, det lät så gott och kakorna var ännu godare än jag trodde
Häromdagen var jag hos en granne som höll på att baka dessa underbara kakor, jag fick smaka när de kom direkt från ugnen, varma var de något av de godaste jag ätit på länge
Det här är lätt att göra men det tar en stund innan maten står på bordet. Kanske inte det bästa att dra igång en maträtt som behöver 1,5 till 2 timmar i ugnen en måndag efter jobbet men jag hade orken och lusten så varför inte lite slow food en vanlig måndag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.