Detta var favoriterna när jag och mina syskon var småLäfsor, 20 st5 dl filmjölk1 1/2 dl sirap2 tsk mald fänkål2 tsk mald anis2 tsk salt2 tsk bikarbonat1 1/2 l rågsiktBlanda alla torra ingredienser i en bunke. Läfsor, 20 st
Blanda allt till en lagom tjock deg som inte kladdar vid utbakning. Ta inte i allt mjölet på en gång utan gör som vanligt och känn efter när det inte kladdar mer
Eftersom jag ville ha ett något mörkare och smakrikare bröd, men fortfarande lättsamt som en Hönökaka, hade jag i fänkål och rågsikt som den värmländska varianten av mjukkaka, läfsor, bakas av
9 Bakat läfsor att ha som matlåda när jag jobbar. 13 Tog pomeransskal istället för kummin i läfsorna. Som börjar med ett förtydligande till mitt förra inlägg
7 Bakat läfsor. 1 Målat en träfärgad liten vägghylla som L hade på sitt rum, blåsvart. Jag använde provfärgburken som jag fick gratis för några veckor sen
Ulriksberg är en by som ligger endast 15 km från Fredriksberg och varje gång vi “säfsingar” eller “fredriksbergare” åker till stan (Ludvika) så passerar vi Ulriksberg, dock utan att åka in i själva byn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.