Jag har skrivit om den förr mig jag gör det igen - chokladpajen. Den är grymt mäktig, så den räcker till många, och, precis som allt annat jag vill äta nu, är den mycket trösterik med all sin choklad, rent av kärleksfull
Koka upp vatten i en liten kastrull, slå av värmen men låt kastrullen stå kvar på plattan. Ställ en skål med rund botten över vattenbadet och vispaäggvita + strösocker till hårt skum
Jag gillar kontrasterna som mittlivibland bjuder mig på. att ena helgen drickaspritigadrinkar på hemliga barer, bruncha i bygg- och folkvimlet på Heurlins plats och ramla i säng sent
Så vi pressar apelsiner för glatta livet här hemma och i dag till åt vimigas. Lite lagom lyxigt med färskpressad apelsinjuicetill frukost och jag är storkonsument på apelsiner just nu
Himmelsk start med universumsfinasteBellini längst upp i skrapan på söder (vitpersikopuré, en hutt persikolikör och en hel flöjt med Veuve Clicquot, mycket ömt ihoprört)
Blanda samtligaingrediensertill en deg. Dela degen i två delar och forma till långa rullar med en diameter på fem centimeter, slå iniplastfolie och ställ i kylen i en timme
Blanda florsocker, glykos, vatten och ättikspriti en tjockbottnad kastrull. Blöt fingrarnai vatten, sätt en droppe sockerlag emellan och se om den trådar sig när du för isärfingrarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.