Kylskåpsplåten
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 morot (eller 1 sötpotatis)
  • 11 palsternacka
  • 11-2 potatisar
  • 11 rödlök
  • 12 klyfta vitlök
  • 11 msk olivolja
  • 10,5 tsk salt
  • 11 tsk curry (gul)
  • 1 yoghurt
  • 1 mynta, hackad
  • 11 tsk oregano
  • 1 tsatsiki
  • 12 msk taco kryddmix
  • 11 dl majs
  • 1 ost, riven
  • 1 salsa
  • 1 gräddfil
  • 11 msk torkade örter
  • 1 ägg, pocherat
  • 11 tsk dijonsenap
  • 11 tsk vinäger
  • 1 Grund1 morot (eller 1 sötpotatis) 1 palsternacka 1-2 potatisar 1 rödlök 2 klyfta vitlök 1 msk olivolja 0,5 tsk salt
  • 1 Indiskt1 tsk curry (gul) yoghurt mynta, hackad
  • 1 Grekiskt1 tsk oregano tsatsiki
  • 1 Tacofredag2 msk taco kryddmix 1 dl majs ost, riven salsa gräddfil
  • 1 Franskt1 msk torkade örter ägg, pocherat
  • 1 Dijondressing1 tsk dijonsenap 1 msk olivolja 1 tsk vinägerGrund
  • Skär allt i klyftor eller slantar och lägg på en plåt. Ringla över olja och salt och tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter på 200 grader. Variation
  • Indiskt
  • Testa att blanda grönsakerna med curry och servera med myntayoghurt. Grekiskt
  • Blanda grönsakerna på plåten med oregano och servera med tsatsiki. Tacofredag
  • Häll majs på plåten och servera med riven ost, salsa och en klick gräddfil. Franskt
  • Blanda grönsakerna på plåten med torkade örter och servera med ett pocherat ägg och dijondressing.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.