Ingredienser Portioner. ca 1 l 2 stora röda äpplen (gärna aroma) 3 dl konc äppeljuice 5 dl alkoholfritt vitt vin 3 dl vatten 2 kanelstänger 1 tsk kardemummakärnor Till servering äppelklyftor myntablad frysta röda bär (t ex vinbär, tranbär och /eller lingon) Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Våren är så motsträvig och jag väntar och väntar på att vårvärmen ska komma tillbaka. Och så längtar jag efter vårgrönsakerna som så sakteliga börjar komma men det är ändå så att än så länge blir det som många kanske skulle kalla vinter mat
Härliga lördag brukar jag säga och skriva i vanliga fall men nu kring jul och nyår är man så dagvild så man vet knappt vilken dag det är och man är dessutom ledig lite nu och då
Sommarvärmen tycks vara på utgående och jag har plockat fram jackan faktiskt, i alla fall på morgonen då det till och med varit lite kyligt den sista veckan
Soppa, en något bortglömd maträtt emellanåt i vårt avlånga land. Jag tycker soppa är en perfekt maträtt att ställa fram på middagsbordet då det förutom att vara värmande på kyliga dagar också är riktigt gott och något som kan varieras i all oändlighet
Advent är här och första ljuset brinner i staken och om några veckor knackar julen på dörren. Det är mycket som ska fixas i hemmet, det ska städas och pyntas, julklappar ska inhandlas, julkort ska skrivas och granen ska på plats i foten och kläs
Chili con carne har jag gjort många gånger, men tills nu med köttfärs. Nu blev det premiär på att använda stora köttbitar, av högrev, och det ångrar jag verkligen inte
Ja, som ni kan förstå tycker jag med andra ord att den är faktastiskt god verkligen, och speciellt nu medan det fortfarade är lite kyligt ute trots att solen skiner på oss
Igår och i förrgår kom det äntligen lite regn här där vi bor. Det var faktiskt riktigt skönt. Temperaturen sjönk också några grader, vilket gav en välbehövlig paus från den värmebölja som vi har haft de senaste veckorna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.