Nu gäller det att fundera ut några värmande rätter som passar till årstiden här hemma. Jag kom fram till denna soppan som blir veckans recept och jag blev mycket nöjd över min lunch
Fikabuffén på eftermiddagen var otroligt generöst tilltagenmed både matiga alternativ som ostpaj, scones och laxsnittar och såklart en hel massa olika söta alternativ
Servera soppantillsammansmed en klick creme fraiche eller yoghurt per portion samt bröd. Krydda med grovhackade korianderblad samt smaka av med salt och vitpeppar
Med ett gott surdegsbröd till räcker soppantill ännu fler. Det här är en rejäl sats som räcker till många hungriga, och som jag delade med mig av till familjens sjuklingar som inte riktigt orkade med att laga mat
Bryn tillsammansmed löken tills de fått lite färg. Mjukstart med fyra arbetsdagar denna veckan. Jag började med att sätta igång ett storkok på Gulaschsoppa
Jag skrev därför att jag skulle fixa lite soppa och komma med den om ett litet tag. Efter att ha cyklat den dryga kilometern hem till dottern, lämnat av varorna och sedan cyklat samma sträcka tillbaka hem igen så var jag ganska blöt och kall, men jag var ändå glad över att veta att min älskade unge hade fått lite välbehövlig medicin och bra näring (hon var mycket tacksam)
Om man däremot rostar fröerna med lite olja och flingsalt förvandlas de däremot till något mer nötsmakande, krispigt som blir en perfekt topping tillsoppa
I Frankrike gör man den fantastiskt goda rouillen (majonnäs) med saffran och cayennepeppar tillfisksoppan, i mellanöstern förekommer saffran i var och varannan risrätt, i Spanien används den i paellan och i Indien i både glass och Biryani
Häll i mjölken och smaksätt soppanmed salt och peppar. Jag får anstränga mig riktigt hårt för att komma på fördelar med denna mörka årstid, men maten är ju faktiskt en
Ingefäran är ju också väldigt stark om man inte fräser den före, så det kan man testa med. VärmandesoppaIgen en gång får jag tacka LCHF-recept på Facebook över recepten som fullkomligen hoppar på en
Idag var kommunen här och inspekterade min livsmedelshantering för LCHF-shoppen, och det blev godkänt utan anmärkning (jag hade ju inte väntat mig något annat, men lite nervöst är det ju att bli inspekterad)
Eller egentligen på en väninnas sätt… Varifrån ursprungsreceptet kommer vet jag inte ens längre, men god är den, gärna med en klick gräddfil och ett gott surdegsbröd till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.