1 st
kyckling penslas med en blandning av 3 msk olivolja, några droppar tabasco, en pressad vitlöksklyfta, soja och peppar.
peppar
1 msk
vatten, några msk smör och eventuellt några kvistar färska örter. Vi har valt basilika. Sätt in kycklingen i ugnen
175
grader
grader
70-80 minuter
Pajskal
3 dl
vetemjöl
125 g
smör
2 msk
vatten
1 äggula
Hacka ihop mjöl och smör. Tillsätt vatten och äggula och arbeta ihop degen. Tryck ut degen i botten på en form och nagga den med en gaffel. Låt stå svalt en stund. Förgrädda pajskalet i ugnen ca 10 minuter på
1
kyckling
10 cm
purjolök
100 g
chorizo
150-200 g
creme cheese
3
ägg
3 dl
mjölk
riven ost (parmesan)
sallad (på fotot rödkål, rödlök, spenat och lite dressing från gårdagens sallad)
Även fast jag knappt kan gå på grund av att min rygg är helt åt fanders så blev det faktiskt lite middag gjort denna söndagskväll också, med en hel del hjälp från sambon då förstås
Späd med grädde och svampspad. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Nagga botten med en gaffel. Blanda samman pajdegen, låt vila 30 min i kylskåp
Kycklingpaj. Smaka av med salt och peppar. Den här kycklingpajen har jag gjort i över 10 år och är verkligen en gammal favorit. Späd med grädde och mjölk och låt småkoka i ca 3 min
På med lite peppar. Klä pajform med smördeg. Häll i fyllningen, på med halverade tomater och riven ost. Servera med en god sallad, gärna med isbergs, tomat, gurka, rödlök, majs och italiensk salladskrydda
Stek upp kycklingen och krydda med dina favoritkryddor, mina är. Vispa ihop äggen med mjölken och smaksätt med salt och peppar, häll över kycklingblandningen
Börja med pajskalet. Krämig kycklingpajmed fetaost och rosmarin. Jag har varit så sugen på att göra en paj länge nu, så ikväll tog jag tag i saken och lyckades göra en paj som blev helt underbar
Börja med att röra ihop pajdegen, om ni använder flytande margarin så kan den röras ihop för hand, annars rekommenderar jag att använda degkrokarna med handvispen eller matberedaren
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.