Kycklingkatsu4 kycklingbröstfiléer, små (eller hälften så många om de är riktigt stora) 1 dl vetemjöl 2 ägg 2-3 dl pankoströbröd 2 tsk malen gurkmeja salt neutral olja, att steka i
Tillbehör4 port jasminris 1 gurka, stor 0,5 spetskål, liten 2 msk sesamolja sesamfrön, svarta och vita (att strö över) 2 msk risvinäger (eller vitvinsvinäger) 1 tsk strösocker 1 dl majonnäs 1 msk sriracha, eller annan stark sås 1 msk vit misopasta 1 röd chilifrukt salladslök färsk koriander 0,5 limefrukt salt
Jag fullkomligt älskar snittar, att göra snittar och inte minst att äta lite för många snittar…Dessa goda och fräscha laxsnittar med citronkräm är förövrigt extra svåra att hålla sig ifrån
Eller kör endast med grönsaker. I mina rullar brukar jag lägga risnudlar och räkor med en marinad på soja, risvinsvinäger, sesamolja, ingefära, chili, vitlök och sesamfrön
Jag serverade med smörfrästa haricot verts, en enkel dillsås och lite tomater men man kan ju servera tex pressad potatis till barnen (även pressad blomkål) eller vad man nu önskar
Nåt jag kan dela med mig av är i alla fall ett recept på den goda potatis vi åt till grillat på midsommarafton, denna kommer det bli fler gånger i sommar, MUMS
Kommentarer
manuela-2
Jättegott. Värt att spritsa. Rör ut misopastan i majonäs lite i taget.
manuela-2
Tips kör allt samtidigt i ugn på smort galler på en plåt 220gr i 30 min typ
Logga in eller Registrera för att kommentera.