3 dl
fröer, t.ex. lin-, solros-, pumpa- och sesamfrön
11 dl
havregryn
11 dl
mjöl, t.ex. majs- eller kokosmjöl
12 dl
vatten
10,5 dl
olja
10,5 tsk
salt
1
Chilipulver
1
Spiskummin
13 dl
fröer, t.ex. lin-, solros-, pumpa- och sesamfrön 1 dl havregryn 1 dl mjöl, t.ex. majs- eller kokosmjöl 2 dl vatten 0,5 dl olja 0,5 tsk salt Chilipulver SpiskumminRör ihop fröerna med havregryn, salt och mjöl. Tillsätt vatten och olja. Krydda med lite chilipulver och spiskummin efter smak. Bred ut degen mellan två bakplåtspapper, dra bort det övre papperet och grädda 1 timme mitt i ugnen på 150 grader.
Glutenfri morotskaka. Det här receptet gjorde jag i helgen när vi hade städdag på vår dotters skola. Då bakar vi alltid någon god kaka och denna gången blev det glutenfri morotskaka till kaffet
Gör så härSätt ugnen på 150 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt, ca 30 x 40cm. Blanda alla frön och kärnor tillsammans med majsmjöl och salt i en bunke
Igår gjorde jag en ny laddning fröknäcke. Fröknäcke, 2 plåtar. Byt plats på plåtarna och grädda sedan ytterligare 20-30 minuter tills fröknäcket torkat helt
Det här fröknäcket kan jag äta som godis, för det är helt enkelt så otroligt gott. Jag äter mitt fröknäcke gärna med en tjock skiva brieost på men det är gott att äta med bara lite bregott på också
Hacka och stek löken på medelhög värme till den är glansig. Skär korven i bitar och strimla paprikan. När löken är stekt läggs den åt sidan, lägg nu i korv och paprika i pannan och stek tills korven fått färg och paprikan mjuknat något
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.