Här kommer recept på lite höstliga muffins nu när hösten närmar sig, massor av äpplen att ta tillvara på, passa på att baka och lägg i frysen ( om ni hinner det innan dom äts upp, för de är så goda )
Lägg äpplena i en form, smord med lite kokosolja. Fyll äpplena, och klicka lite extra olja på. 6 fasta aromatiska äpplen15 g solroskärnor15 g pumpakärnor15 g melonkärnor15 g mandel eller kokos1 tsk kanel½ tsk ingefära2 krm kryddnejlikor2 msk Cane Syrup eller agavesirap20 g kallpressad kokosolja + lite extra att klicka överKärna ur äpplena. Grädda i 175 graders ugnsvärme, 30 - 45 minuter beroende på äpplesort
På vintern lägger vi till ångade äpplen för att värma upp den lite. För denna rätt rekommenderas dock att skala äpplena eftersom de smakar bättre samt att mindre barn skulle ha svårt att tugga kokt äppelskal
De här härliga äpplemuffins smakar ljuvligt till en kopp the. Rör till sist ner de hackade äpplena. ÄppleMuffins 6st. Tag en muffins form som rymmer 6 muffins
Skala och riv äpplen. Jag blev sugen på lite eftermiddagsfika och har gått med ett muffinsrecept i bakhuvudet bra länge nu – så jag slängde snabbt ihop en smet och körde in i ugnen
Innan jag själv började baka så tyckte jag att muffins var ett ganska så "tråkigt" bakverk. Men det finns också annat som kan göra muffins så mycket roligare, exempelvis ett smultäcke
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.