Ett lättbakat och mycket gott bröd att servera på buffébordet eller ostbrickan. Är jättegott till ost. Bakformen kan gärna vara rund med hål i mitten eller så avlång
Ugn 175°. Blanda alla ingredienser med vinge eller visp i matberedaren. Häll degen i en väl smord bakform och baka i ugn, 175°, cirka 1 timme och 40 minuter
Igår bakade jag matbröd som jag ska ta med till svärföräldrana i midsommar. Eftersom svärmor är förtjust i aprikoser blev det bl a ett bröd med dessa i
Det är en rabarberkompott i botten sen har vi krusbärsmousse rullad i tunt skivad rabarber som legat i sockerlag sen har jag ett kryddbröd uppe på ett så kallat Pain d´épices
Bilden nedan är från kokboken, där får mandelbrödet sällskap av kryddbröd och ostbröd. Utflyktsmacka. Det här brödet hittade jag på alldeles i början när jag gick över till LCHF, för att kunna njuta av ett gott, glutenfritt bröd med bra näringsvärde
Sedan kom det in osttallrik med Österlen Ädel (en blåmögelost gjord på den feta mjölken från jerseykor) samt en tomat- och citronmarmelad (som bloggkollegorna kokade) och ett sött kryddbröd
Idag bjuder jag på ett riktigt gott kryddbröd som jag testat två olika varianter. Kryddbröd med lök och ost (1 bröd). Kryddbröd med lök och ost (1 bröd)
Jag har gått och blivit lite förälskad i det här franska kryddbrödet. . Det smakar så gott till mögelost med en klick marmelad och det är enkelt att göra eftersom det får jäsa med hjälp av bikarbonat
Varför inte ta och baka franskt kryddbröd och servera till ostarna. Franskt kryddbröd. Kanske ni har ostar av olika dess slag kvar efter nyårsfirandet som ni inte riktigt vet vad ni ska göra med
Skär aprikoserna i tärningar. Smula jästen i en bunke och tillsätt vattnet. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt salt, råsocker, vetemjöl, grahamsmjöl, solroskärnor, sesamfrön, torkade aprikoser och timjan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.