Ta de frukter du får tag i, se gärna till att få med olika färger och toppa eventuellt med nötter och kakaonibs (bitar av kakaoböna) eller hackad mörk choklad för att få ännu mer näring och härlig crunch i tuggorna
Dessa lättbakade, saftigafullkornslimpor är jättegoda och nyttiga. Förutom grovmalet rågmjöl så innehåller de också godsaker som rågkross och solrosfrön, vilket ger ett härligt tuggmotstånd och ett extra fibertillskott
Upptäckten av att vaniljyoghurten var slut igåreftermiddags när det var mellanmålsdags ledde till en cykeltur tillIca för M och mig [då är man bra sugen på yoghurt om man kan tänka sig att cykla tillIca med hungrig mage för att köpa yoghurt när det finns smörgåsar och annat hemma att äta, hihi]
Vispa grädden och smaksätt den med lemoncurd. Bred grädden imitten på botten. Vispaäggvitorna med ättiksprit och 1 dl av sockret till hårt, styvt skum. Vänd försiktigt ner resten av strösockret och bred eller spritsa ut marängen i en 20 cm stor cirkel på en plåt med bakplåtspapper. Grädda marängen imitten av ugnen, minst 2 timmar, gärna med ugnsluckan på glänt den sistahalvtimmen. 4 st äggvitor. 1 krm ättiksprit. 5 dl vispgrädde
Så snabb matlagning har varit något jag tagittill rätt ofta senaste tiden. Det är väldigt enkelt när man lagar mat från bra råvaror att få till en lunch eller middagväldigt fort, men som ändå blir både god och näringsrik
Då var det dags att använda lite surdeg igen. Denna gång hamnade den i dessa mjuka och goda limpor. Limporna har ingen framträdande syrlig smak utan är mer åt det sursöta hållet
svart- och vitpeppar. 1 dl Kung Markatta Belugalinser. 1/2 morot, finriven (ca 50 gram). 1 liten gul lök, finhackad ca 50 gram. 1 klyfta vitlök, finhackad. 1 stor potatis ca 100 gram, kokt. 1/2 tsk Kung Markatta Dijonsenap
Igårkväll var jag bjuden tillKristin på tjejmiddag. Det är verkligenriktigttrevligt att gå bort en vardgaskväll och förgylla kvällen med god mat, ett glas vin och en massa prat och skratt
Jag fick två äggvitor över och då gjorde jag maränger för första gången. Dock tycker jag det är lite menlöst att bara äta maräng som bara smakar socker så jag slängde i både mandel och citron och då minsann blev det annat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.