Medans hon passade lilla Vera så gjorde jag en smulpaj på blåbär. - Kan ha strl 62Krispigt seg smulpaj på blåbärSmuldeg150 g kallt smör1 1/2 dl strösocker2 1/2 dl vetemjöl1/2 dl kokos 3 dl havregrynFyllning1 liter frysta blåbär1 dl strösocker3/4 dl potatismjölVaniljglass/sås till serveringSätt ugnen på 200 grader
Mycket smak av frukten och bären i pajen där det sockriga inte tar över (som det gör i vanlig paj) ett krispigt gott skal och en smarrig vaniljgrädde till
Men man kan även göra krispiga sötpotatis pommes utan fritös. Det är superlätt att göra, det blir krispigt utan att drypa av fett och smaken är helt magisk
Hej på er allihop,. I helgen som gick bjöd jag familjen på hamburgertallrik med hemgjord bröd, egna burgare, egen sås… Ja ni förstår – jag försökte göra så mycket som möjligt från grunden
Hacka ihop alla ingredienserna till pajdegen med gaffel. Skala, kärna ur och skiva äpplena tunnt. Blanda äppelbitarna med kanel och sötningsmedel och lägg sedan i en ugnsfast form
Bred lite smör i botten på en ungsform eller om du har några små. Hacka eller mixa mandel tillsammans med hasselnötterna till ett lite grovare mjöl, blanda sedan smöret, "mjölet" (nötterna och profibert), kanelen och sötningen till en sorts smuldeg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.