Krämig kycklingstroganoff med svamp
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 150 g champinjoner (eller annan svamp)
  • 1600 g kycklinglårfilé, i strimlor
  • 11 gul lök
  • 13 msk tomatpuré
  • 11 msk dijonsenap
  • 11 kycklingbuljongtärning
  • 14 dl matlagningsgrädde
  • 1 salt
  • 1 peppar
  • 10,5 kruka färsk persilja
  • 14 port Frebaco Kvarn Svenskt Havreris
  • 1 Kycklingstroganoff150 g champinjoner (eller annan svamp) 600 g kycklinglårfilé, i strimlor 1 gul lök 3 msk tomatpuré 1 msk dijonsenap 1 kycklingbuljongtärning 4 dl matlagningsgrädde salt peppar 0,5 kruka färsk persilja
  • 1 Servering4 port Frebaco Kvarn Svenskt HavrerisSkölj och skär svampen i kvartar. Strimla kycklingen och skala och hacka löken. Stek först svampen i torr panna så den vattnas ur, tillsätt då smör och stek tills svampen de fått en fin yta. Ta bort svampen ur pannan och ställ åt sidan så länge. Koka under tiden Svenskt Havreris enligt anvisningar på förpackningen. Lägg över kycklingfilébitarna i pannan och bryn kycklingen tillsammans med lite smör och eller olja. Tillsätt löken och stek ytterligare någon minut tills kycklingen fått lite färg och löken mjuknat. Tillsätt sedan svampen och tomatpuré. Låt rostas i pannan i någon minut. Tillsätt sist dijonsenap, buljongtärning och matlagningsgrädde. Låt koka tills kycklingen är genomstekt. Smaka av med salt, peppar och persilja.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.