1 Kycklingstroganoff150
g champinjoner (eller annan svamp) 600 g kycklinglårfilé, i strimlor 1 gul lök 3 msk tomatpuré 1 msk dijonsenap 1 kycklingbuljongtärning 4 dl matlagningsgrädde salt peppar 0,5 kruka färsk persilja
1 Servering4
port Frebaco Kvarn Svenskt HavrerisSkölj och skär svampen i kvartar. Strimla kycklingen och skala och hacka löken. Stek först svampen i torr panna så den vattnas ur, tillsätt då smör och stek tills svampen de fått en fin yta. Ta bort svampen ur pannan och ställ åt sidan så länge. Koka under tiden Svenskt Havreris enligt anvisningar på förpackningen. Lägg över kycklingfilébitarna i pannan och bryn kycklingen tillsammans med lite smör och eller olja. Tillsätt löken och stek ytterligare någon minut tills kycklingen fått lite färg och löken mjuknat. Tillsätt sedan svampen och tomatpuré. Låt rostas i pannan i någon minut. Tillsätt sist dijonsenap, buljongtärning och matlagningsgrädde. Låt koka tills kycklingen är genomstekt. Smaka av med salt, peppar och persilja.
Smaka av såsen med salt, soja och svartpeppar. Skiva svampen, hacka löken, chilin och paprikan. 400 g blandad svamp som champinjon, kantareller, shiitake el portabello. 400 g blandad svamp
Risotto är inte svårt att göra och det tar inte så värst lång tid heller, men du behöver röra om i risotton nästan hela tiden för att den ska bli sådär krämig som är så himla härligt
Krämig risotto med kyckling och svamp är en av mina favoriter när det kommer till risotto. Det blir en krämig risotto som är perfekt till lunch, middag eller även som förrätt om man serverar mindre portioner
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.