Nyckeln är (tror jag) är grädde med hög fetthalt, allting ska vara högt, då blir det krämigare. Jag tycker inte att man ska använda ” nyttig potatisgratäng ” eller ” potatisgratäng utan fett ” Utan en potatisgratäng ska vara krämig och fet och då blir den riktigt god
ca 2 msk smör 1 st gul lök ca 800-1 000 g goda tomater eller 800-1 000 g krossade tomater 1 dl vatten 1 dl vispgrädde eller 1 dl mjölk 1 krm malen svartpeppar 2 st tärningar grönsaksbuljong 0-1 tsk salt
Risotton ska vara krämig och lite lös i konsistensen. Servera i djupa tallrikar eller skålar och toppa med resten av räkorna, rucolasallad och lite extra parmesanost
Hetta upp en stekpanna och fräs den finhackade löken mjuk. Senast jag gjorde matlådor blev det laxpaj, denna gång blev det en fantastiskt god och krämig laxpasta
Servera med valfri pasta, jag föredrar tagliatelle. Skal från en citron. Finhacka ruccolan och tillsätt den i såsen, låt såsen puttra i ett par minuter medan pastan kokar klart
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.