Krämig kräftsoppa med vitlöksbröd
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 medelstora morötter
  • 10,5 g saffran
  • 18 dl vatten
  • 11 tärning fiskbuljong
  • 15 dl crème fraiche 34 %
  • 1400 g kräftost
  • 11 kg signalkräftor (använd bara stjärtarna)
  • 14 knippor dill
  • 11-2 krm Seafood & Fish-krydda (eller efter smak)
  • 11-2 krm salt (eller efter smak)
  • 11-2 krm peppar (eller efter smak)
  • 12 msk olivolja
  • 11 baguette
  • 18 skivor valfri ost
  • 150 g smör
  • 12 klyftor vitlökSoppa
  • Skala och riv morötterna grovt. Fräs morötterna i olivoljan till de börjar få lite färg, salta och peppra. Tillsätt vatten, buljong och saffran, rör om och låt sjuda i några minuter. Tillsätt crème fraiche och kräftosten. Krydda därefter rikligt med seafoodkryddan. Smaka av och låt den puttra på svag värme i minst 45 min, ju längre desto godare. Tillsätt kräftorna någon minut före servering, toppa med en dillvippa. Vitlöksbröd
  • Smält smöret och pressa ner vitlöksklyftorna. Skiva baguetten i tjocka skivor och bred på vitlökssmöret. Lägg på två skivor valfri ost. Grädda i ugnen i ca 5 min på 200 grader.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.