Rocky road fudge har jag redan skrivit om, så här kommer några recept till. Detta godis åt jag första gången för något år sedan hos min syster och tyckte att det var så himla gott
Som jag redan nämnt mer än en gång på bloggen älskar jag scones och då kändes det lite extra juligt att tillsätta saffran i sconesen så här "dan för dopparedan"
Tärna lax samt hacka lök och tillsätt sedan till kaviarblandningen. Imorgon är det alltså julafton. Tomtar, juleljus och klappar i massor är att vänta, men först blev det en trerätters i regi av min mor
Måndag innebär också "danföredan" som är Syförenings-mötes-dag. Jag har redan under min korta tid i bloggvärlden, hört ifrån flera personer som jag inte känner
Krydda med grillkryddan. Lägg kotletterna i en smord ugnsform. Putsa kotlettraden och skär den i 1 cm skivor. Häll såsen över kotletterna och ställ i ugn på 175 grader. Servera med kokt potatis, sallad och ett gott bröd 1 kg benfri kotlettrad
Rör om och slå därefter såsen över kotletterna. För att tillaga receptet för 4 personer behöver du ha6-8 hg benfri kotlettSaltPepparGrillkryddaSås1/2 purjolök1 liten gul lök2 vitlöksklyftor1/2 röd paprika1 msk maizenamjöl1 msk chilisås1 msk sweet chilisås200 gr philadfelfiaost2,5 dl matlagningsgrädde1/2 dl mjölkKöttbuljongSaltPepparGör så härBryn kotletterna så de i stort sett är klara, krydda med salt, vitpeppar och grillkrydda. 6-8 hg benfri kotlett
Ta upp kotletterna. Smula i osten och lägg i kotletterna. Krydda kotletterna med salt och peppar och stek dem i smör 2 minuter per sida. 4 st kotletter
Redning i en kall sås fungerar sämre och då jag vill ha såsen lite tjockare och även kunna smaka av så kokar jag alltid upp den före jag häller den över köttet
Jag stekte kotletter och till dem hade vi kokt potatis, brysselkål, gelé och en champinjonsås. Jag häller i lite vatten i pannan som jag använde när jag stekte kotletterna för att ta vara på stekskyn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.