) Inspirerad av vår bloggträff och temat för den dagen så har Håkan gått och slipat på en idé till ny kryddning på en korv och idag såg den Indiska korven dagens ljus
Igår kom jag på att jag måste göra hemmagjord korv och nu är jag inne i ett korvstim. Gårdagens Texas Hot Links blev sjukt goda och eftersom jag fick fjälster över bestämde jag mig för att göra mer korv idag
Visserligen har vi spenderat dagen med att både shoppa mat inför helgens förlustelser och att stoppa korv men dessemellan har vi hunnit med en, vid detta laget traditionsenlig, premiärfika i Carina och Affes uterum
Jag höftade ganska mycket med kryddorna och gick mest på känn eftersom det det är en färsk korv. Korven ska lufttorka i lite mer än ett dygn för att smakerna ska mogna
Låt korvarna mogna över natten i kylskåp. Mixa tills du får en bra korvsmet, cirka 10 minuter. korv, latinamerikansk 500 gram griskött, 250 gram grisfett och 250 gram nötkött för varje kilo kött
Skär korven i skivor. Toppa med korven. 300 g god korv, t ex rå italiensk Salsiccia (egentligen ska det vara rökt men rå Morteaukorv). 17-åringen smakade lätt skeptiskt på gratängen, förklarade att korven var god. 300 g god korv, t ex rå italiensk Salsiccia (egentligen ska det vara rökt men rå Morteaukorv)
Super god korvgryta med smak av ajvar. Enkel att göra och påminner om korv stroganoff. 1 falukorvs ring. Skiva korven och dela i 4 bitar. 1 falukorvs ring
Varva korvskivor och det mesta av purjon i en ugnsform. ca 500 g falukorv, skivad. 1ca 500 g falukorv, skivad 3 dl tunt skivad purjolök 3 dl crème fraîche 4 msk tomatpuré 2 tsk ljus dijonsenap salt och pepparVärm ugnen till 225°
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.