Låt korvarna mogna över natten i kylskåp. Mixa tills du får en bra korvsmet, cirka 10 minuter. korv, latinamerikansk 500 gram griskött, 250 gram grisfett och 250 gram nötkött för varje kilo kött
Ja, det var ju den där korvtillverkningen i söndags som vi skulle ge er en rapport från. Nåväl, det hela löste sej ändå som tur var, här har ni showen "The making off the fläskkorv"
15 korvar 1 kg fläskkarré 500 g späck 500 g kokt kall skalad potatis 1 msk salt 1 tsk nymald vitpeppar 1 tsk finkrossad kryddpeppar 1/2 tsk malda kryddnejlikor 1 tsk mald ingefära 1 msk potatismjöl 5 dl kallt skinkspad eller kall grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 5 dl kokt kall mjölk ca 5 m fjälster av svin Saltlake 5 l vatten 3 dl salt 2 msk strösocker Kokvatten 3 l vatten 2 gula lökar 3 lagerblad 10 kryddpepparkorn 5 hela nejlikor Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Sedan jag var på korvevenemanget på Smaklust har jag varit vansinnigt sugen på att göra korv. Och så köpte jag boken Charcuterie och vill testa ungefär alla recept som finns i den, så gårdagen ägnades självklart åt korvtillverkning med recept från ovan nämnda bok
Igår kom jag på att jag måste göra hemmagjord korv och nu är jag inne i ett korvstim. Gårdagens Texas Hot Links blev sjukt goda och eftersom jag fick fjälster över bestämde jag mig för att göra mer korv idag
Egengjord korv. Späck, köttkvarn, korvhorn, fjälster, snöre, kladd och en gnutta desperation. MEN, fruktansvärt kul och ganska tillfredsställande att ha gjort sin egen korv
Trä på fjälstret på korvhornet och mata fram köttet till korvhornets spets. När korvarna är så långa som önskas, snurras änden och stoppning av nästa korv påbörjas