Det känns väldigt roligt att jag i dag "vågade" testa detta franska projekt. Det har länge stått på min att-göra-lista att göra Makroner eller Macarons som de oxå heter
Familjens goda laxrecept, som både jag, min mamma och syrran brukar laga har varit försvunnet. Däremot återfanns det i ett worddokument med minnesanteckningar som jag sparat
Jaghar experimenterat lite i köket. Vilket jag ofta gör när jag ska baka något utan socker och mjöl. Nope jag får testa mig fram och många gånger blir det hamna-i-soporna-kakor eller så harjag tur och det blir bara sådär kanonbra, som igår när jag vispade ihop de här jordnötskakorna med mörk choklad
Jaghar försökt googla på namnet och kommit fram till att det är en turkisk maträtt, men Samos är ju bara ett stenkast (ett långt sådant) från Turkiet, och är, enligt en bekant som bor på Rhodos, ungefär som vår pyttipanna, alltså att man tager vad man haver
Som såklart min kloka mormor sa att jag skulle spara, för de kanske kan komma till användning, när jag nån dag i juni frågade om jag skulle köra på tippen
Detta här är nog bland det godaste kött jagätit, marinaderna gör verkligen underverk. Åter igen harjag haft svårt att hålla vantarna borta från allt det goda ni duktiga matbloggare lägger ut
Jag älskar grönsaker, jag älskar fetaost och jag älskar oliver. Vitlökskryddad köttfärs i botten, hemlagad tomatsås och en hel massa goa grönsaker, fetaost, smält ost och oliver
"Efter en titt i närmaste butik hittade jag svaret. Ibland kan man nästan tro att man precis har gjort det, men efter en närmare titt på innehållsförteckningen ser man att man ätit kokt skinka, med smak av rökarom, inklädd i en lantlig och genuint designad förpackning
På grönt- och fruktavdelningen köper jag ingen frukt alls, bara grönsaker och rotsaker. Men vi har med stor aptit ätit köttklister i många herrans år i vår frukostskinka
Servera utan grönsaker helt enligt tonåringarnas önskemål. Ni få ursäkta att det blev så långt uppehåll här på bloggen, blogglusten ha liksom inte varit så speciellt stor och mycket beroende på att vi ha bara ätit vanlig tråkigt mat eller skräp mat
Strö rucola och smulad fetaost över kycklingen och grönsakerna. Egentligen är jag väldigt fåfäng, men jaghar bestämt mig för att sluta låtsas att jag är någon slags prydlig hemmafru som kan allt och lyckas med allt
Ikväll grillad kycklingfilè potatisklyftor och rotsaker i ugn samt chilibearnaise. Jaghar varit ganska trött och haft dålig fantasi och tycker att naturligta att Micke kan hitta på något
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.