Kombinationen maräng, jordgubbar och vispgrädde är verkligen sommar för mig så det här är en tårta/bakelse som jag kommer njuta en hel del av när jag fikar i trädgården framöver
----> Servera med färska bär, skivad banan eller kanel och stevia strö. Jag vet att jag delat receptet innan, men här kommer det igen för er som missat bara för att det är så gott
WasabisillRabarbersill BrantevikssillÄttarpssillStekt, inlagd sillChili och honungssillHavtornssillCitronsill PortersillIdag är det väder av sorten "rätt som det regnar så kommer det en skur" och vi är inte riktigt överens om vad vi ska fylla dagen med
Häll upp vispgrädden och sockret i en kastrull, låt sjuda tills sockret har lösts upp. Mixa hallonen. Häll ner hallonen och cream cheesen i gräddblandningen
Hacka ner smöret i mjölet, gärna i en matberedare. 1vit sirap. 11 30 bitar Ingredienser Citron- och mandelbullar 10 dl + 1/2 dl vetemjöl (600 g) 175 g smör 50 g jäst 2 1/2 dl mjölk (3 %) 1 ägg 1/2 dl vit sirap 1/2 tsk salt Fyllning 250 g mandelmassa 2 citroner, rivet skal 1 citron, pressad saft 125 g smör, rumsvarmt 1 1/2 dl strösocker Glasyr 2 dl florsocker 2 msk pressad citron gul hushållsfärgCitron- och mandelbullar 1. Arbeta ihop mjölblandning och degvätskan, till en smidig deg, ca 5 min i hushållsassistent eller för hand ca 10 min. Grädda formen med bullar mitt i ugnen ca 25 min, tills bullarna är genomgräddade och har fått fin färg
Och precis i helt vanlig ordning så kunde vi inte motstå att röra ihop ett barndomsminne till efterrätt när vi ätit köttbullar igår, det fanns ju mjölk över från smeten och rårörda lingon på bordet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.