Strö det över den gyllenbruna potatisen och servera med aioli. Rostad potatis. Sätt ugnen på 225 grader. Dela potatisen i halvor och koka dem i fem minuter
Så är det för mig i alla fall – det kvittar vad som ligger och frestar på tallriken, för har det ingenting medchoklad att göra så kommer det inte göra något gott ändå, bara [
Vispa ägg och strösocker pösigt med elvisp och blanda ner smör- och chokladblandningen. Dessa brownies har en djup härlig chokladsmak från tresorterschoklad
Rulla chokladdegen till en rulle och lägg på plåt med bakplåtspappaer och platta till något. Rulla runda bollar av degen och lägg i pappersformar, tryck ett håll med tummen i kakorna där i lägger du hallonsylt
Doppa kulorna i chokladen och låt dem sen rinna av på ugnsgaller med bakplåtspapper under (jag la dem dock direkt i knäckformar och lät dem stelna där, funkade finfint
(Använd gärna elvisp med vispar som du kan använda genom hela receptet. För en sats kolakakor. När man mäter upp vetemjöl bör man inte gräva med decilitermått i mjölpåsen eftersom mjölet då packas och man tar alldeles för mycket
Blanda i risvinägern som du har rört ihop med sockret. Vi gjorde tre olika sorter. Låt det rinna av och lägg det i en gryta med 8 dl vatten. Skär upp rullen i ca 1 cm tjocka bitar med en vass kniv. Skär upp rullen i ca 1 cm tjocka bitar med en vass kniv
Man kan ju givetvis göra det enkelt för sig med att köpa färdiglagad mat såsom tex sill, gravad lax, köttbullar osv men det är ju inte riktigt min grej som ni säkert förstår
Den här goda kladdkakan med vit choklad och saffran gjorde jag till bokklubbsjulmiddagen, och eftersom jag hade lite tidspress när jag fixade med middagen blev allt inte helt perfekt
Den var inte alls så söt (trots att jag misstänkte att den skulle bli det) och det syrliga från hallonen gifte sig underbart med både ostfyllningen och chokladen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.