Jättecookie med tre sorters choklad
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 260 g vetemjöl (4 1/3 dl)
  • 11 tsk bikarbonat
  • 13 g salt (0,5 tsk)
  • 1170 g smör, smält
  • 1220 g ljust muscovadosocker (2,75 dl)
  • 1100 g strösocker (lite mer än 1 dl)
  • 11 tsk vaniljsocker
  • 11 ägg
  • 11 äggula
  • 1200 g mörk choklad
  • 1100 g mjölkchoklad
  • 150 g vit choklad
  • 1 vaniljglass
  • 1260 g vetemjöl (4 1/3 dl) 1 tsk bikarbonat 3 g salt (0,5 tsk) 170 g smör, smält 220 g ljust muscovadosocker (2,75 dl) 100 g strösocker (lite mer än 1 dl) 1 tsk vaniljsocker 1 ägg 1 äggula 200 g mörk choklad 100 g mjölkchoklad 50 g vit choklad
  • 1 Till servering vaniljglassSätt ugnen på 175 grader varmluft (eller ca 195 grader vanlig ugn). Förbered en plåt med bakplåtspapper. Sikta tillsammans mjöl, bikarbonat och salt och ställ åt sidan. Vispa ihop smält (avsvalnat) smör med muscovadosocker, vaniljsocker och strösocker med en paddel. Tillsätt äggulan och sedan ägget och avsluta med de torra ingredienserna. Låt degen bara precis gå ihop. Tryck ut en rund kaka cirka 2-3 cm tjock i mitten på plåten. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15-16 minuter. Låt svalna på plåten i 10 minuter och flytta sedan över kakan på ett galler för att svalna av helt och hållet. Servera med en kula vaniljglass.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.