1260 g
vetemjöl (4 1/3 dl) 1 tsk bikarbonat 3 g salt (0,5 tsk) 170 g smör, smält 220 g ljust muscovadosocker (2,75 dl) 100 g strösocker (lite mer än 1 dl) 1 tsk vaniljsocker 1 ägg 1 äggula 200 g mörk choklad 100 g mjölkchoklad 50 g vit choklad
1 Till
servering vaniljglassSätt ugnen på 175 grader varmluft (eller ca 195 grader vanlig ugn). Förbered en plåt med bakplåtspapper. Sikta tillsammans mjöl, bikarbonat och salt och ställ åt sidan. Vispa ihop smält (avsvalnat) smör med muscovadosocker, vaniljsocker och strösocker med en paddel. Tillsätt äggulan och sedan ägget och avsluta med de torra ingredienserna. Låt degen bara precis gå ihop. Tryck ut en rund kaka cirka 2-3 cm tjock i mitten på plåten. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15-16 minuter. Låt svalna på plåten i 10 minuter och flytta sedan över kakan på ett galler för att svalna av helt och hållet. Servera med en kula vaniljglass.
Så är det för mig i alla fall – det kvittar vad som ligger och frestar på tallriken, för har det ingenting medchoklad att göra så kommer det inte göra något gott ändå, bara [
Vispa ägg och strösocker pösigt med elvisp och blanda ner smör- och chokladblandningen. Dessa brownies har en djup härlig chokladsmak från tresorterschoklad
Rulla chokladdegen till en rulle och lägg på plåt med bakplåtspappaer och platta till något. Rulla runda bollar av degen och lägg i pappersformar, tryck ett håll med tummen i kakorna där i lägger du hallonsylt
Blanda i risvinägern som du har rört ihop med sockret. Vi gjorde tre olika sorter. Låt det rinna av och lägg det i en gryta med 8 dl vatten. Skär upp rullen i ca 1 cm tjocka bitar med en vass kniv. Skär upp rullen i ca 1 cm tjocka bitar med en vass kniv
Man kan ju givetvis göra det enkelt för sig med att köpa färdiglagad mat såsom tex sill, gravad lax, köttbullar osv men det är ju inte riktigt min grej som ni säkert förstår
Nu kan jag tillochmed äta inlagd sill, ganska imonerande om jag får säga det själv. De här tre sorterna gjordes förra julen på min och Martinas julstökskväll
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.