Grädda i ytterligare tio minuter, eller tills kokos- täcket blivit gyllenbrunt. Dessa helt fantastiskt saftiga och goda små kokosrutor kommer från ett gammalt släktrecept som jag hittat i min morfars mors sparade anteckningsbok
Resultatet blir en söt kaka med en maräng-tosca-liknande kokossmet på. Häll kokossmeten på den förgräddade botten och sätt in i ugnen 10-15 min till. 3-4 dl vetemjöl. 1-2 dl kokosflingor
-). Vill du göra stora härliga bitar, ca 30-35 st, kan du göra som jag och dubbla receptet. ca 1-1½ Kokosflingor till topping. Väljer du en stor långpanna (ca 50 x 40 cm) får du göra som jag och dubblera hela receptet för att få tillräckligt höga kokosrutor. Grädda kakan långt ner i ugnen i ca 20-25 minuter för en stor och något kortare för en liten
2 egg1 ½ dl sukrin eller fruktose3 dl hvetemel2 ts bakepulver¼ ts salt3 ss raps- eller soyaolje1 dl skummet melk3-4 epler2 ts kanel2 ss sukrin eller fruktose2 ts vaniljesukker (smakssak)Forvarm kjelen på lav varme
Häll i smeten och grädda i 175 grader ca 20-35 minuter. Dessa goda rutor, som är en modifiering av Silviakakan, smakade jag för första gången på en av pojkarnas fritids för flera år sen
De här mumsbitarna smakar nästan som godiset Co-Co. Grädda kakan i 175 grader i 25-30 minuter. Det är en kombination av choklad och kokos när den är som bäst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.