125 g
kokosfett eller 2 msk oljaSmält smöret. Tillsätt sirap, strösocker och grädde och blanda till en jämn smet. Låt koka upp och koka 5 min. Rör ner kokosflingorna. Bred ut smeten på ett smörpapper ca 20x15 cm. Ställ kylskåpskallt och låt stelna. Det tar ca 2 ½ timma. Eller ställ in i frysen så går det fortare. Skär den stelnade massan i fyrkantiga bitar. Smält chokladen och kokosfett eller olja i en kastrull, i ett vattenbad eller i mikron. Det viktiga är att smälta på låg effekt och röra om. Chokladen får inte koka för då blir den kornig. När drygt hälften av chokladen smält så behöver man inte värma mer. Rör om tills all choklad smält. Doppa kokosbitarna i chokladen och vänd runt. Använd gärna en stekpincett.Lägg kokosbitarna på smörpapper tills chokladen stelnat. Förvara dem svalt.
Det absolut mest sökta och populära receptet från gamla bloggen (sockertjocken. se) var LCHF fudg. Med tanke på att jag inte längre använder mig av sukrin så ville jag testa att göra en paleovariant – med om jag får säga det själv…strålande resultat Please try this at home
Mitt första bidrag till dessertbordet blir råa bounty bars. Raw bounty bars. Eftersom jag vill känna att maten ger mig lite mer än en mätt mage kommer jag bidra med fräscha sallader och lite nyttigare julgodis till julen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.