Tvätta av ballongerna med lite diskmedeloch skölj noga. Det här receptet består av många olika steg och en hel del ingredienser, men om du tar det steg för steg så är det inga svåra grejer
Ulrik han serverade hallonparfait till efterrätt, Micke serverade saffranspannacotta och här hemma smaskade vi på en choklad- och Bailey's pannacotta medvitchokladmousse
Vispa grädden och vänd bestämt ned i en tredjedel av grädden med luftiga tag i den smälta chokladen. Vänd sedan bestämt ner grädden lite i taget med luftiga tag till en mousse
Strö över socker och toppa med champagne. Hacka ner och smält chokladen försiktigt i en kastrull. Mät sedan upp den vitachokladmoussen jämnt i alla glas
Sommartid innebär att det är frukt- ochbärtidoch det gäller att ta tillfället i akt att njuta av de frukter ochbär som är mogna just nu, färska eller tillagade i goda efterrätter
Toppa medbär vid serveringen. En efterrätt från "Halv åtta hos mig", men med några små ändringar. Det blev även en efterrätt igår, vitoch mörk chokladmousse
Som vid varje högtid bör det finnas glutenfria cupcakes till fikat om du frågar mig, jag är som ni vet väldigt förtjust i kombon choklad och mint, men för att förgylla påsken är det ju fint med en gul frosting som passar till påskens färger, som här är av smaken banansmörkräm
Smält smöret i en kastrull dra av från värmen och rör ihop med den vita chokladen tills den smälter. Kakan var väldigt saftig och den höll sig dessutom saftig i flera dagar i box med lock på
Den är även den riktigt god, men nästa gång ska jag servera den i större glas, så moussen kommer mer till sin rätt, vit choklad och mandarin är en helt ljuvlig kombination
Vispa äggvita fluffigt och fast, tillsätt lite i taget av. Nu när jag gjort min egen budapestbakelse, kan jag nästan inte köpa den på kafé mer, den gav absolut mersmak av att vilja baka igen och bjuda till sällskap, nyvispad "äkta" grädde och inte grädde med bismak eller gammal grädde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.