2 kg
röda eller svarta vinbär (eller en blandning av röda och svarta vinbär)
1 l
vatten
1 msk
pressad citron
350 g
stevia strö (eller strösocker)
2 l
körsbär (cirka 1.5 kg)
6 dl
vatten
6 dl
stevia strö (eller strösocker)
20 min
Mosa bären med till exempel en potatisstöt så att all saft rinner ur bären. Häll upp bärmassan i en silduk. Låt stå och rinna av en timme. Häll tillbaka saften i den rengjorda kastrullen. Låt koka upp. Rör ner stevia strö och rör tills det löst sig. Ta grytan åt sidan och skumma av. Häll upp saften på väl rengjorda flaskor. Och förslut.
Att kokaegensaft är väldigt enkelt och kräver inte speciellt mycket jobb. Saft kan du koka på alla typer av bär och frukter och det går även bra att kombinera olika smaker för variationens skull
Alkoholfri äppeldryck som kokas tillsammans med "glöggiga" kryddor. Varm glöggkryddad äppeldryck1 liter äppeldryck med ciderkaraktär1 apelsin, pressad saft1 bit torkad ingefära eller färsk i skivor10 hela kryddnejlikor1 kanelstång1 äpple i skivorHetta upp allt utom äpplet i en kastrull, låt gärna stå och dra ett par timmar
De är inte bara vackra att se på utan även goda att kokasaft på. När du kokar rosenbladen försvinner färgen men när du tillsätter citronsyranär det som trolleri och den klarröda färgen kommer fram igen
Ingredienser 2 l bär , blandade 6 dl vatten 6 dl strösocker , per liter avrunnen saft Köp receptet. Ingredienser 2 l bär , blandade 6 dl vatten 6 dl strösocker , per liter avrunnen saft Köp receptet
Jag vet egentligen inte vad jag sätta för rubrik på detta inlägg eftersom att det råder spekulationer över huruvida den palt som mormor alltid kokat åt oss verkligen är palt eller om det egentligen är kroppkakor
Ta i tomaterna och vattnet och låt det koka upp. Vad är då poängen med att göra sin egen ketchup när det finns bra ketchup att köpa, kanske det är någon som tänker nu
Jag har aldrig tidigare kokategen fond utan jag använder alltid köpt buljong och fonder. Låt koka i 20 minuter och sila sedan av skalen och låt vätskan koka ner till en tredjedel
skogshallon, blåbär och jordgubbSYLTA, FRYS IN och SAFTAKoka din egen sylt. Skogens drottning - HALLONSYLT - kokar jag på egenplockade skogshallon, det är en raritet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.