Koka egen saft
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 liter)
  • 2 kg röda eller svarta vinbär (eller en blandning av röda och svarta vinbär)
  • 1 l vatten
  • 1 msk pressad citron
  • 350 g stevia strö (eller strösocker)
  • 2 l körsbär (cirka 1.5 kg)
  • 6 dl vatten
  • 6 dl stevia strö (eller strösocker)
  • 20 min Mosa bären med till exempel en potatisstöt så att all saft rinner ur bären. Häll upp bärmassan i en silduk. Låt stå och rinna av en timme. Häll tillbaka saften i den rengjorda kastrullen. Låt koka upp. Rör ner stevia strö och rör tills det löst sig. Ta grytan åt sidan och skumma av. Häll upp saften på väl rengjorda flaskor. Och förslut.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.