Det blev bland annat dessa supergoda knäckbräckmedflingsalt och rivet citronskal. När man gör knäckbräck är det viktigt att knäcken inte blir mjuk eller ens seg, utan den ska verkligen bli hård och knäckig så den går att bryta i bitar så koka den hellre lite för länge än tvärtom
1Garnering100 g hasselnötter, rostade och skalade [ca 0,75 dl] 200 g mjölkchoklad flingsalt. Kakdeg200 g smör, rumstempererat 140 g strösocker [1,5] 10 g vaniljsocker [1 msk] 10 g citronsaft [0,5 citron] 300 g vetemjöl [5 dl] 5 g bikarbonat [0,5 tsk]
Riktigt goda gifflar fyllda med nutella och hasselnötter blev det också igår. Väldigt lätta att göra och man kan göra de med söt fyllning eller annan fyllning som tillexempel ostfyllning eller köttfyllning
Ischoklad på mjölkchoklad och kokosolja med rostade hasselnötter och flingsalt. Inspirerad av Annas marmorerade ischoklad med kallpressad kokosolja snodde jag ihop dessa gotter till mor och moster – två systrar som älskar kokos och mjölkchoklad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.