Knäckbräck
gamla.matklubben.net
gamla.matklubben.net
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 dl vispgrädde
  • 12 dl ljus sirap
  • 12 dl strösocker
  • 12 dl rostade cashewnötter
  • 11 dl hasselnötter
  • 11 dl valnötter
  • 12 msk smörBlanda grädde, sirap och socker i en tjockbottnad gryta.
  • Koka utan lock, rör om då och då.
  • Knäcken är klar när termometern visar 130° eller när smeten håller kulprovet.
  • Koktid ca 25 min i en vid gryta eller ca 35 min i en gryta med mindre botten.
  • Dela nötterna i stora bitar. Rör ner nötter och smör i smeten.
  • Häll ut smeten på ett oljat bakplåtspapper.
  • Låt stelna och dela i bitar med en vass kniv. Förvara i kyl.
  •  
  • Kulprovet
  • Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula som ska vara fast till hård.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.