Jag har mest jobbat i köket idag så nu är det dags med en drös datorjobb. Detta är inget lågkolhydratrecept så klart – vill man göra det utan potatis och öl så hade jag rekommenderat kålrot eller rotselleri istället för potatis och istället för öl så hade jag ersatt med mer buljong
Smaka av och koka upp ärtsoppan med kryddor som timjan, vitpeppar, mejram och salt. Köttbuljong eller grönsaksbuljong kan man också smaksätta med - dock sparsamt
Jag började med att lägga ärtorna i blöt kvällen innan så de fick ligga i vatten i ett dygn. Jag kokade upp vatten, buljong, lök, morötter och palsternacka och ett helt fläsklägg tillsammans med kryddor och örter
Dags att skriva om receptet med andra ord. Som sagt räkna med att det tar en stund att göra. Vi gjorde detta på eftermiddag och kväll och du kan förbereda lite med att ha kokat potatis och kokat mjölken på morgonen, så slipper ni i alla fall det momentet
Innan jag blev förkyld hann jag dock avnjuta en härlig alla hjärtans dag med mycket smarrig mat. Fryst cheesecake som jag dekorerade med hallon, hallonsås och hackad vit choklad
Vi åt hasselbackspotatisen tillsammans med en fantastiskt god sous-vide-brisket på gris som jag köpte från Bergslagsdelikatesser, på Wadköpings matmarknad
Lägg potatisen i en smord ugnssäker form och pensla dem med Milda flytande margarin. Pensla med Milda flytande margarin ett par gånger under stekningen
Blanda med hackat ägg, majonnäs, lök, kaviar och dill. Smaka av med salt och peppar. Tryck ut små rundlar ur brödet med hjälp av ett snapsglas eller liten kopp
Detta är dock den jag kallar den klassiskamed lök, morötter, lagerblad och kryddpeppar. Jag har många recept på kalops, både norrländsk och skånsk variant och nån med lite annan twist
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.