Lägg kött helt tillsammans med morötter och lök i en gjutjärnsgryta. Vänd köttet efter halva tiden. Koka upp buljongen och låt puttra tills ungefär hälften återstår
Forma en limpa av smeten i en smord ugnssäker form. Idag tänkte jag slå ett slag för den riktigtklassiska svenska husmanskosten - när den är som allra bäst
Vispa ägg och socker pösigt, först försiktigt och sedan lite snabbare. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret, smöret och grädden till äggpöset medan vispen gå på låg hastighet
Slå smeten i smord ugnsform och sikta ströbröd över. När jag började jobba på en förskola i Stockholm fick jag lära mig att äta en hel del ny mat, bland annat väldigt mycket husmakskost
Detta är dock den jag kallar den klassiska med lök, morötter, lagerblad och kryddpeppar. Nu har det varit regn och rusk i flera dagar och då passar jag på att laga upp lite långkok, både hemma och på jobbet för att kunna frysa in
Snabb och enkel lax får man genom att stoppa den iugnen med ett täcke av creme fraiche. Blanda creme fraiche, fetaost, salt och peppar till en smet och bred över laxen
Kanske är jag inte så mycket för julen men när det kommer till att prova på att tillverka de klassiska maträtterna som följt med oss igenerationer tänds ändå en liten stjärna på himlen fylld med hopp och andra lovord
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.