Klassisk baba doppad i vaniljglögg, fylld med russinglass
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Baba
  • 15 g jäst
  • 50 g mjölk
  • 250 g vetemjöl
  • 100 g osaltat smör
  • 5 g salt ( 1 tsk)
  • 20 g socker
  • 150 g ägg (ca 3 st)
  • smör
  • vetemjöl till formen
  •  
  • Glögglag
  • 3 dl glögg
  • gärna med en som har smak av vanilj
  • 2 dl vatten
  • 100 g socker
  • rivet skal av en citron
  • rivet skal av en apelsin
  •  
  • Russinglass
  • Köp en glass med smak av russin
  •  
  • Mandelgrädde
  • 100 g riven mandelmassa
  • 1½ dl grädde
  • 50 g rostade hyvlade mandelflarn

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.