Smält smöret i en kastrull, bryt ner mjölkchokladen i det smälta smöret och låt chokladen smälta. Blanda strösocker, råsocker och ägg i en bunke, häll över chokladsmeten
Låt kakan svalna och servera med en klick grädde. Smörj och ströa en pajform. Smält smöret och chokladen i en tjockbottnad kastrull över låg värme eller vattenbad
Resultatet blev riktigt lyckat, och jag ska nu experimentera fram fler recept med kikärtsspad. Jag har dock aldrig testat att göra denna sorts maräng, detta för att jag inte gillar maränger - oavsett om det är med eller utan kikärtsspad
Smörj och bröa en form med löstagbar botten. Vänd försiktigt ner äggvitan i smeten med hjälp av en slickepott Blanda försiktigt så att smeten förblir fluffig
Fördela den smälta chokladen med nötter och godis jämt över kladdkakans topp. Stryk/smeta ut en smörklick i hela formen och pudra på med ströbröd, både på botten och på sidorna
Väl hemma efter arbetsdagens slut så ville dottern baka kladdkaka. Så det blev en glutenfri variant och blev liksom sugen på detta med dulce de leche och pistage
Tänk er den kladdigaste och sötaste kladdkakan ni ätit. chokladtoppingen över kladdkakan. Täckt med krispigt täcke av mjölkchoklad och Rice Krispis (jepp, det var denna kakan jag köpte jättepaketet med Rice Krispies till från början)
Det var min äldsta dotters barndomskamrat och bästa vän Hilda som gifte sig med sin sambo Martin, ochmed lilla dottern Elisabet som söt och lite motsträvig brudnäbb
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.