Sagt och gjort, i torsdags när jag kände mig sådär väldans baksugen vevade jag ihop en busenkel och enligt killarna världsgod dessert av endast två, japp du läste rätt, två ingredienser, dumlekolor och vispgrädde
Choklad- och hallonfrestelse med marängtopp. En lite tidskrävande dessert. Hacka choklad (jag använde chokladpellets, då slipper man det) och lägg i en bunke
Alla komponenter kan göras dagen innan för att sedan samma dag det skall ätas montera ihop alla tillredda komponenter på en tallrik och dekorera med färsk frukt
Blanda äggulor, socker, grädde, mjöl och smör i en kastrull. Desserten på Nyår satt som en smäck. Bred först smörkrämen på marängtårtan och sedan den vispade grädden
Här hemma bestämmer jag oftast maten först och sen försöker jag anpassa desserten till middagen så gott det går, men det är kanske inte alltid det lättaste
Tiramisu är en italiensk efterrätt och Tira mi sù betyder ungefär pigga-upp-mig på italienska. Faktum är att Tiramisu var en av mina absoluta favoritdesserter innan jag blev vegan, nu måste jag bara komma på något bra sätt att skapa egna savoiardikex
Tillsätt kokosmjölken, de frysta hallonen, rosenvattnet och vaniljpulver i en mixerskål. Du bestämmer själv hur tjock du föredrar din dessert, som en smoothie eller mer som en gräddig efterrätt att äta med sked
Tänk att baka och skapa i köket är ren lycka för mig. Även fast jag ibland sliter mitt hår med vissa recept för att få det sådär perfekt, så är det som bortblåst när man får det där perfekta resultatet med en smak som nästan ger en gåshud, och utseendet som blev precis sådär som man hade föreställt sig i huvudet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.