I måndags var jag på ett riktigtmysigt ställe i Gamla stan, Sthlm Tapas Selected. Det är ett perfekt ställe att ses på ett gäng kompisar på en drink eller för att äta god tapas
Efter kattmysin multum och ännu en ljuvlig natt med god sömn fortsätter helgen i sakta mak. Många har testat JamieOlivers lasagne med crème fraichei stället för bechamelsås och lovorden har haglat så tätt och övertygande att jag inte kunde låta bli att prova själv
Rosmarinbombarderad hjortstek med potatiskaka, svampsallad och rödvinsskyviltkött (t ex hjort)färsk rosmarinbacon (gärna från Bondens iHötorgshallen)potatisparmesanäggulasalt och pepparblandad svamp (t ex shitaki, gula kantareller och champinjoner)skärbönorrödvinssky (vin och god köttbuljong)Rulla ut baconet på en skärbräda och lägg på många späda kvistar av rosmarin
Confit de canard (confiterade anklår) har blivit en riktighöstfavorit och denna gång fick de små låren sällskap av klassiskatillbehör som rödbetor, chévreost och puylinser
Sparrissäsong på intågandeigen och jag blev inspirerad när jag såg taffels sparris-artikel. Så lägligtinför påskhandeln hittade jag ett knippeimporteradsparris som fick duga som substitutinnan den svenska har kommit upp till Stockholm
Eftersom min resa upp till Stockhom och besöket på Sthlm food & wineinte blev av då mitt tåg ställdes inliteplötsligt sent igåreftermiddag så fick jag en ledig dag hemma istället
Vänd dem ordentligti mjölet och bryn dem runt om i oljan och smöret i het gryta (gärna järngryta). Skär paprikornai grova bitar (var noga med att avlägsna frön och alla vitahinnor) och tillsätt halva mängden i grytan genast
Japansk majonäs och alger finns på affären JFK som liggervid södra stationiSthlm. Namnet betyder "vad du vill", fläsk, räkor eller ost är några vanliga smaksättare
En väldigt god förrätt och enkel som gjordes häromkvällen. Inspirerad av Mathias Dahlgren så gav jag mig på att göra "sojakaviar" som är tapioca pärlor som kokas genomskinliga och sedan marinerasi soja
Ljumna serveras de såklart på härligtamerikanskt manér med en burk majonnäs á part. cayennepeppar efter smaksvartpeppar, efter smakBlanda samtligaingredienser
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.