Till sommaren, när den väl kommer, blir det goda sallader, grillmiddagar och kalla drycker på altanen men så länge regnet kommer så är det gott med en härlig gratäng
Serveras med ris, couscous eller bulgur. Sätt ugnen på 225º C. Tärna upp kassler och ananas (spara saften från ananasen) och lägg allt tillsammans i en ugnssäker form
Servera med en god sallad. Sen väntar en dag fylld med nationella muntliga prov i årskurs 6. På med den rivna osten över gratängen och grädda i ugn 250C i ca 20-25 minuter
Igår år vi stekt lax med hollandaisesås och baconlindad sparris. Jag kommer att servera vitkålsjansson, ansjovisrulle, köttbullar, prinskorv, rödbetssallad, olika sorters sill, rökt lax, kokt ägg med majonnäs och så till alltsammans så får vi en kall snaps
Det är också gott att smaksätta gratängen med senap eller byta ut svartpeppar mot citronpeppar. Koka upp grädde smaka av med salt, peppar, (senap) och vitlök
Sparrismed bacon, parmesan och nötter är magiskt. Salta nötter, jag tog paranötter idag, men det går bra med vilka som helst eller rostade pumpa/solrosfrön
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.