1 Deg25
g jäst 350 g mjölk 55 g ägg (1 ägg) 700 g vetemjöl 15 g kardemumma, grovstött (gärna nystött) 120 g strösocker 110 g smör, rumsvarmt 5 g salt
1 Fyllning150
g smör, rumsvarmt 90 g florsocker 20 g kardemumma, grovstött
1 Pensling2
ägg
1 Sockerlag150
g rörsocker, strö 70 g vatten (0,7 dl)Smula ner jästen i mjölken i en degbunke. Knäck ner ägget och blanda ordentligt. Blanda alla torra ingredienser i en separat bunke och häll sedan ner i degvätskan. Arbeta samman och låt stå i 5 minuter. Tillsätt smöret och arbeta ihop degen för hand tills den är slät och fin, ca 5 minuter. Lägg tillbaka degen i bunken och täck med plastfolie. Vila degen i kylen i 1 timme. Förbered två plåtar med bakplåtspapper. Rör ihop alla ingredienser till fyllningen. Kavla ut degen till en rektangel. Bred fyllningen i ett jämnt lager på degen. Vik degen i ett treslag, vik vardera kortsidor in mot mitten. Vänd degen 90 grader. Kavla ut så att degen blir ungefär 1 cm tjock. Skär 1,5-2 cm remsor och tvinna ändarna åt varsitt håll. Forma bullen som en snurra och fäst ändarna i varandra på bullens undersida. Lägg snurrorna på bakpappersklädda plåtar. Låt bullarna jäsa till dubbel storlek under bakduk. Koka upp ingredienserna till sockerlagen i en kastrull och låt svalna. Sätt ugnen på 220 grader och varmluftsfunktion. Vispa upp ägg och pensla bullarna sparsamt. Sänk ugnen till 200 grader och baka bullarna i ca 8 minuter. Pensla bullarna direkt efter gräddning med sockerlag och låt svalna på plåten.
Var så himla sugen på kanelbullar här för nån vecka sedan och eftersom jag i samma veva såg på Facebook ett spännande recept på kanelbullar i långpanna var jag tvungen att baka dem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.