Kardemummasnurror
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 1350 g mjölk
  • 155 g ägg (1 ägg)
  • 1700 g vetemjöl
  • 115 g kardemumma, grovstött (gärna nystött)
  • 1120 g strösocker
  • 1110 g smör, rumsvarmt
  • 15 g salt
  • 1150 g smör, rumsvarmt
  • 190 g florsocker
  • 120 g kardemumma, grovstött
  • 12 ägg
  • 1150 g rörsocker, strö
  • 170 g vatten (0,7 dl)
  • 1 Deg25 g jäst 350 g mjölk 55 g ägg (1 ägg) 700 g vetemjöl 15 g kardemumma, grovstött (gärna nystött) 120 g strösocker 110 g smör, rumsvarmt 5 g salt
  • 1 Fyllning150 g smör, rumsvarmt 90 g florsocker 20 g kardemumma, grovstött
  • 1 Pensling2 ägg
  • 1 Sockerlag150 g rörsocker, strö 70 g vatten (0,7 dl)Smula ner jästen i mjölken i en degbunke. Knäck ner ägget och blanda ordentligt. Blanda alla torra ingredienser i en separat bunke och häll sedan ner i degvätskan. Arbeta samman och låt stå i 5 minuter. Tillsätt smöret och arbeta ihop degen för hand tills den är slät och fin, ca 5 minuter. Lägg tillbaka degen i bunken och täck med plastfolie. Vila degen i kylen i 1 timme. Förbered två plåtar med bakplåtspapper. Rör ihop alla ingredienser till fyllningen. Kavla ut degen till en rektangel. Bred fyllningen i ett jämnt lager på degen. Vik degen i ett treslag, vik vardera kortsidor in mot mitten. Vänd degen 90 grader. Kavla ut så att degen blir ungefär 1 cm tjock. Skär 1,5-2 cm remsor och tvinna ändarna åt varsitt håll. Forma bullen som en snurra och fäst ändarna i varandra på bullens undersida. Lägg snurrorna på bakpappersklädda plåtar. Låt bullarna jäsa till dubbel storlek under bakduk. Koka upp ingredienserna till sockerlagen i en kastrull och låt svalna. Sätt ugnen på 220 grader och varmluftsfunktion. Vispa upp ägg och pensla bullarna sparsamt. Sänk ugnen till 200 grader och baka bullarna i ca 8 minuter. Pensla bullarna direkt efter gräddning med sockerlag och låt svalna på plåten.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.