Skogens guld är en klar favorit i matlagningen och kantareller i soppa gör en utmärkt förrätt eller hurvudrätt om den serveras med exempelvis en surdegsbaguette till
Tillsätt gräddenoch koka upp på nytt. Kantarellsoppa. Skala och hacka lök och vitlök och fräs i en kastrull tillsammans med lite smör och den hackade svampen
Rör eller vispa ner kantarellosten först och sen grädden. Fisk och Skaldjur ⁄ Förrätt ⁄ ReceptKantarellsoppamed pilgrimsmusslor, bacon och friterad purjo
Kantarellsoppa. Lite pilgrimsmusslor på det och sen toppa med knaperstekt bacon och friterad purjolök. Mängden kantareller beror helt och hållet på ens beroendegrad (finns det nån stödgrupp
Tillsätt mjölken ochgräddenoch låt soppan koka upp, ta av den från värmen och mixa den slät, är du inte nöjd med tjockleken så späd med mer mjölk, blir den för tunn så koka hellre ned den lite än att reda av den
Smaka av med salt och vitpeppar. Fräs lök, vitlök och svamp i smör tills svampen fått lite färg. Koka upp och mixa soppan men inte helt slät, det är gott med lite bitar av svampen kvar
Servera med en klick gräddeoch lite färska bär. Man kokar upp en rad med ingredinser och låter det småkoka någon minut, låter det stelna i kylen och sen är det klart
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.